
KONSULTING
Pełne doradztwo w zakresie uruchomienia restauracji, baru, gastronomii hotelowej od projektu technologicznego na etapie inwestycyjnym, poprzez badanie lokalnego rynku, profilowanie lokalu, dobór urządzeń i wyposażenia zaplecza gastronomicznego oraz sal, pełną dokumentację i wdrożenie systemu HACCP, GHP, GMP, rekrutację i szkolenia personelu, karty menu, receptury, kalkulacje, systemy rozliczeń, aż po nadzór managerski na początkowym etapie działalności.
RESTRUKTURYZACJA
Ocena poziomu świadczonych usług, audyt rozliczeń i analiza food coastu, analiza
i porównanie cen dostaw, negocjacje cenowe, analiza efektywności personelu oraz struktury zatrudnienia, restrukturyzacja zadłużenia u dostawców, treningi
z personelem, nauka gotowania i technik sprzedaży, natychmiastowe środki zaradcze w sytuacjach kryzysowych, pomoc w zmianie profilu lokalu, szkolenia managerskie oraz z zakresu psychologii pracy dla kadry zarządzającej.
SZKOLENIA PERSONELU
Tematyczne szkolenia w zakresie kuchni polskiej i światowej .
Treningi na daniach z karty menu.
Wizerunek potraw, aranżacja talerza, estetyka podania.
Zdrowe gotowanie - czyli techniki stosowane w nowoczesnej kuchni na podstawie dań z karty menu.
Receptury i kalkulacje.
Food Coast.
Kalkulacje imprez i układanie menu.
Rodzaje przyjęć, bufety, catering, logistyka.
Owoce morza, dziczyzna, baranina i jagnięcina, kuchnia wegańska, diety, alergeny.
LIVE COOKING I WARSZTATY KULINARNE
Eventy firmowe, show z ogniem, akademia grillowania, gotowanie podczas promocji marek samochodowych, sportowych, kulinarnych, ogrodniczych itp.
Warsztaty kulinarne w różnej tematyce dla amotorów i profesjonalistów.