Blog

Blog

artur kupczykm restauracja kamień sląskim restauracja karolinka golf parkm doradztwo gastronomicznem konsulting gastronomicznym szkolenia managerskie restauracjam szkolenia personelu restauracjam live cookingm muzyka na żywom firmowe eventy kulinarnem warsztaty kulinarne dla firmm restrukturyzacja restauracji
Kulinarna wiedza

GRILLOWE TECHNIKI CZ.4

Kończymy nasze grillowe abecadło dotyczące technik grillowania mniej znanymi metodami, które można zastosować jako pewną ciekawostkę i dodatek mogący jeszcze

Czytaj więcej »
artur kupczykm restauracja kamień sląskim restauracja karolinka golf parkm doradztwo gastronomicznem konsulting gastronomicznym szkolenia managerskie restauracjam szkolenia personelu restauracjam live cookingm muzyka na żywom firmowe eventy kulinarnem warsztaty kulinarne dla firmm restrukturyzacja restauracji
Kulinarna wiedza

GRILLOWE TECHNIKI CZ.3

Wędzenie od zawsze pobudza wyobraźnię osób pasjonujących się ogrodową kuchnią, bo specyficzny smak i aromat potraw owianych „dymnym czary mary”

Czytaj więcej »
Kulinarna wiedza

GRILLOWE TECHNIKI CZ.2

Idziemy dalej z tematem technik grillowania, o niektórych co nieco już pisałem w artykułach związanych z temperaturą czy timingiem, teraz

Czytaj więcej »
Kulinarna wiedza

GRILLOWE TECHNIKI CZ.1

Temat technik, a w zasadzie technologii stosowanych w naszej outdoorowej kuchni może być całkiem pokaźny, zapewniając różnorodność potraw i znacznie

Czytaj więcej »
Kulinarna wiedza

ABC GRILLOWANIA CZ.3

Nikt nie potrzebuje wszystkich akcesoriów dostępnych w handlu by stać się mistrzem ogrodowego gotowania, jednak bez niektórych z nich praca

Czytaj więcej »
Kulinarna wiedza

ABC GRILLOWANIA CZ.2

Kolejnym krokiem na drodze do spektakularnych sukcesów w grillowaniu jest zrozumienie istoty czasu i jego współgrania z temperaturą. Często powtarzam

Czytaj więcej »
Przepisy Ogniomistrza

PATENT NA UDZIEC BARANI…

Wczoraj miałem przyjemność poprowadzenia kolejnej kolacji degustacyjnej dla gości mojej restauracji. Tym razem przez dwa dni przygotowań które nadzorował nasz

Czytaj więcej »
Kulinarna wiedza

TEMPERATURY MIĘS I RYB cz.2

Ostatnio skończyłem na dziczyźnie, więc pora kontynuować i zakończyć temat. Kto pominął wstępy, zapraszam do poprzedniego odcinka, tymczasem dziś ostatnie

Czytaj więcej »
Kulinarna wiedza

7 PRZYKAZAŃ DOBREGO STEKA

Każdy z nas grillujących marzy o pięknie wysmażonym soczystym kawałku genialnej wołowiny w postaci steka idealnego. Z osiągnięciem tego celu bywa

Czytaj więcej »

Inne wpisy